Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@07:14:06 GMT

گل محمدی؛ نسخه شفابخش اشتغال برای کشاورزان

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۶۱۵۷

گل محمدی؛ نسخه شفابخش اشتغال برای کشاورزان

کشت و توسعه گل محمدی در پلدشت به سبب کاهش مصرف آب و عدم نیاز به زمین مرغوب می‌تواند نجاتبخش زمین‌های خشکیده و مردم مناطق روستایی باشد و زمینه اشتغال بیش از پیش را فراهم کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگ‌های مرکب شانه‌ای شکل است که از گذشته‌های دور در میان ایرانیان از محبوبیت خاصی برخوردار بوده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل محمدی گیاه پرخواصی است که از محصولات عمده‌ی این گیاه می‌توان به گلاب، اسانس و گلبرگ خشک شده آن اشاره کرد؛ همچنین از دیگر مزیت‌های فرآورده‌های گل محمدی می‌توان بهره‌گیری از این گیاه در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی را نام برد‌.

مصارف دارویی این گیاه بیشتر در درمان دردهای روماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده؛ ضمن اینکه در صنایع شیرینی‌سازی و تهیه بستنی نیز کاربرد دارد.

محبوبیت این گل در میان مردم به قدری است که می‌بینیم مردم برای مصرف شخصی خود بخشی از باغچه یا حیاط خود را به کاشت این گیاه اختصاص داده اند.

در  پلدشت چند سالی است گل محمدی کمی فراتر از باغچه و زمین‌های کوچک به کشت می‌رسد به طوری که امروز تعدادی از کشاورزان پلدشتی زمین‌های خود را با گیاه گل محمدی مزین کرده‌اند.

کشت و توسعه گل محمدی در پلدشت به سبب مصرف کم آب و عدم نیاز به زمین مرغوب می تواند نجاتبخش زمین های خشکیده مردم مناطق روستایی باشد.

علی عظیم زاده یکی از تولیدکنندگان گل محمدی در پلدشت است که به همراه خانواده خود مشغول تولید گیاه گل‌محمدی است.

 

این تولیدکننده‌ی پلدشتی در گفت‌وگو با آراز سسی گفت: حدود سه سال پیش به همراه خانواده تصمیم گرفتیم تا وارد عرصه‌ی تولید گیاه گل محمدی شویم؛ چرا که پرورش گل علاوه بر ایجاد شغل، تاثیر بسزایی در شادابی روح و روان انسان دارد.

وی تصریح کرد: در سال دوم گل‌های تولید شده بیشتر صرف مصارف شخصی شده و یا در قالب گل جهت تهیه مربا بفروش می رسید.

وی اظهار کرد: زمین زیر کشت گل محمدی طی بازه زمانی ۱۵ الی ۲۰ روزه عمده محصول خود را به بازار عرضه می کند.

عظیم زاده گفت: با توجه به پتانسیل منطقه برای گل محمدی، ظرفیت خوبی برای گلاب‌گیری و تولید عرقیات گیاهی در منطقه وجود دارد.

 

عظیم زاده در خصوص این گیاه دارویی و پر سود تصریح کرد: با کشت این محصول برای برای ۲۰ نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد شده است.

وی در خصوص هزینه های راه اندازی این مزرعه اظهار کرد: هزینه های صرف شده برای این محصول در برابر سود آن نزدید بسیار ناچیز است.

کارآفرین پلدشتی افزود: امسال فروش گل نداشته ایم و تمام محصول مزرعه را بصورت خانگی و با رعایت تمام موارد بهداشتی تبدیل به گلاب کرده و به بازار عرضه می کنیم.

عظیم زاده گفت: حمایت مسئولان می‌تواند زمینه‌ی خوبی برای گسترش کار، پرورش گونه‌های مختلف گل و گیاهان دارویی شود و در نتیجه جوانان بیشتری به شغل پرورش گل و گیاه که یک شغل بدون استرس و همراه با نشاط روحی و روانی است، روی آورند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گل محمدی عظیم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۶۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، برای اینکه پایگاه‌های انسانی یا مستعمرات آینده در مریخ خودکفا شوند، یک منبع قابل اعتماد از غذای خانگی ضروری است و صرفا تکیه بر تحویل غذا توسط موشک و تامین نیازهای غذایی افراد ساکن در مریخ به این شکل بسیار پرهزینه و خطرناک است. با در نظر گرفتن این موضوع، دانشمندان در حال بررسی راه‌هایی برای بهینه سازی کشاورزی فضایی هستند.

کشت مخلوط، کلید پرورش گیاه

محققان در یک گلخانه کنترل‌شده در دانشگاه و مرکز تحقیقات واگنینگن در هلند راهی را شناسایی کرده‌اند که نویدبخش بهبود عملکرد محصول در خاک شبیه‌سازی‌شده مریخ است؛  در این روش محصولات مختلف با هم رشد می‌کنند و کشاورزان پیشین نام «کشت مخلوط» را بر آن نهاده‌اند.

تفاوت رشد گیاه در کشت مخلوط

محققان در آزمایشات خود گوجه گیلاسی، نخودسبز و هویج را با هم در گلدان پرورش دادند. گوجه‌فرنگی‌هایی که به این روش رشد می‌کنند تقریباً دو برابر گوجه‌فرنگی‌هایی هستند که به تنهایی در همان خاک شبیه‌سازی‌شده مریخ با میوه‌های بیشتر و بزرگ‌تر رشد می‌کنند. گوجه‌فرنگی‌ها نیز زودتر گل داده و بالغ شدند، در هر بوته میوه بیشتری دادند و ساقه‌های ضخیم‌تری داشتند، اما عملکرد نخود و هویج با کشت مخلوط افزایشی نداشت.

رویای دست‌یافتنی کشاورزی در مریخ

ربکا گونسالوز، اختر زیست شناس و نویسنده ارشد این مطالعه که روز چهارشنبه در مجله «پلوس وان»(PLOS ONE) منتشر شد، گفت: از آنجایی که این تحقیق پیشگام است، باید بررسی شود که این روش کشت مخلوط در کشاورزی فضایی چگونه پاسخ می‌دهد؛ اما اینکه روش کشت مذکور برای یکی از این سه گونه عمل کرد یافته بزرگ و کشفی بود که اکنون می‌توان تحقیقات بیشتری روی آن انجام داد. نکته مورد توجه در شرایط حال حاضر تنظیم شرایط آزمایشی تا زمانی است که بهینه‌ترین سیستم مشخص شود و بدین ترتیب می‌توان گونه‌های مختلف و گونه‌های بیشتری را کاشت و پرورش داد‌.

شبیه‌‌سازی خاک مریخ در آزمایشگاه ناسا

به گفته دانشمندان، این محصولات در محیط سنگی شبیه سازی شده مریخ  و خاکی بدون مواد آلی که توسط محققان ناسا توسعه داده شده است، رشد کرده‌اند که تطابق فیزیکی و شیمیایی تقریباً کاملی با خاک واقعی مریخ دارد. محققان باکتری‌های مفید و مواد مغذی را ابه این خاک اضافه کردند و گازها، دما و رطوبت داخل گلخانه را برای مطابقت با شرایط مورد انتظار در گلخانه مریخی کنترل کردند..

نبود باران معضل اصلی کشت گیاه

یکی از چالش‌های اصلی کشت گیاهان در مریخ، محدودیت‌های محيطی است که این سیاره دارد، نبود بارش باران، دمای بسیار پایین و تغییرات جوی شدید از جمله این موارد است. برای مواجهه با این چالش‌ها، محققان به دنبال روش‌هایی مثل مهیا کردن محیط کشت هیدروپونیک هستند که می‌تواند به راهکارهای مناسب برای کشت گیاهان در سیارات دیگر کمک کند. همچنین، تکنولوژی‌های نوینی مانند درگاه‌های نور مصنوعی و سیستم‌های کنترل محیطی پیشرفته نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند تا با موفقیت گیاهان را در شرایط مریخ رشد دهند.

تامین گیاه و چشم‌انداز سکونت بشریت در سیاره سرخ

هدف نهایی از این تحقیقات، بهبود عملکرد محصولات کشاورزی در مریخ و ایجاد یک پایگاه برای ساکنان آینده این سیاره است. این پروژه‌ها به عنوان یک گام مهم برای اکتشاف فضا و استقرار بشریت بر روی سایر سیارات محسوب می‌شوند و در آینده نزدیک به انسان‌ها کمک کنند تا سفرهای بیشتری به فضا انجام دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فال تاروت برای متولدین ماه‌های مختلف امروز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • فال تاروت برای متولدین ماه‌های مختلف امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری